Go Back
+ servings

Wortelhummus: Wortelen. Gember. Sesam.

Gang: On the road, Vegetarisch
Keuken: Universeel
Porties: 1 pot
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 wortelen
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember geschild en geraspt
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sesamolie
  • 2 el tahin
  • 2 el water ijskoud
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Schil de wortelen en snij in stukken. Pel de ui en de look en snij in stukken.
  • Doe alle ingrediënten in de blender, met uitzondering van de olie en het ijskoude water Mix tot je een mooie puree hebt. Waarschijnlijk is voor dit werkje een keukenrobot met een vlak mes beter dan een blender. In het bodempje van de blender kan alles immers makkelijk vast raken.
  • Wanneer de puree goed gemixt is, voeg dan in een straaltje de olie tot (zoals bij mayonaise). Tot slot voeg je een paar eetlepels ijskoud water toe, waardoor je humus mooi licht en smeuïg wordt.
  • Proef en kruid met peper en zout.