Was al je groenten zorgvuldig. Verwarm de oven voor op 180°.
Snij met een scherp met de hoedjes van de paprika's en haal de zaden er uit.
Doe 2 eetlepels kokosolie in een diepe pan en bak de fijngesneden ui zachtjes aan. Wanneer de ui zacht wordt, voeg je de look en de komijn en chili toe. Laat even meebakken tot de geuren van de kruiden vrijkomen
Voeg het vlees toe en bak het gaar. Kruid met peper en zout. Breek het vlees in kleine brokjes met een roerlepel of spatel.
Snij ondertussen de rest van je groenten in stukjes. Voor de boerenkool verwijder je de harde steel. Dit lukt best door het blad met de onderkant naar boven te leggen. Je ziet dan de nerf mooi lopen. Snij deze er uit en snij de rest van het blad in reepjes.
Laat alle groenten een paar minuten meebakken en voeg dan de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Wanneer je mengeling dan heel droog is (hangt af van de tomatenblokje) voeg je een beetje water toe, zodat je een vochtige massa krijgt. Laat deze even doorkoken.
Zet je rauwe paprika's in een ovenkom naast elkaar en vul ze met deze mengeling.
Plaats ze ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven. Wanneer je ze vooraf klaarmaakt, zoals ik, dan kan je er best een aluminium folie opleggen en ze 20 minuten goed laten doorwarmen, haal er de folie de laatste 10 minuten af, zodat de paprika's lichtjes bruinen.
Dit is lekker met rijst, quinoa, ... of gewoon zo wanneer je lekker licht wil eten. Smakelijk.