Pers het sap van de 2 citroenen en meng er een eetlepel harissa onder. Giet dit mengsel of de vis (in een diep bord) en dek af met vershoudfolie. Laat een uur trekken. Leg ook de gedroogde abrikozen in een kommetje lauw water zodat ze kunnen wellen.
Snij ondertussen de groenten in gelijke blokjes. Doe olijfolie in de tajine of een gietijzer pan en warm op. Doe de uien, de zoete aardappel en de wortelen in de tajine en laat ze 10 minuten zachtjes stoven.
Voed dan de pompoen toe, samen met de ras-el-hanout en de tomatenpuree. Snij de abrikozen in stukjes en doe ze ook in de tajine samen met het weekwater. Strooi er de in stukje gehakte koriandersteeltjes bij. Laat 5 minuten pruttelen
Voeg dan de geconfijte citroen en de 3 anijssterren toe. Als je bereiding te droog dreigt te worden, voeg je nog een beetje water toe.
Wanneer je groenten gaar zijn, leg je de vis op de groenten. Laat nog een 5 Ć 10 minuten pruttelen tot de vis gaar is. Dit is afhankelijk van de grootte van je vis.
Hak de korianderblaadjes fijn en strooi net voor het opdienen over je gerecht. Zet de tajine zo op tafel en bedien iedereen in een kommetje of een diep bord.