1 tl sambalnaar smaak: mag ook meer zijn als je het graag heet hebt
1tl bouillonpastavb. morga (biowinkel) of Piet Huysentruyt
1 tl sojasausdonkere - glutenvrij
voor de groentjes
0,5 chinese koolzeer fijn gesneden (stop de rest in de diepvries of gebruik voor de instant soep)
1wortelin dunne reepjes
1bakjegemengde paddenstoelenShiitakes, oesterzwammen, parijse champignons, ... volgens smaak
2lente-uitjesin ringetjes
1 rode peperin ringetjes, incl de zaadjes
1/2bosje verse korianderenkel de blaadjes
1/2 bosje bieslookfijn gesneden
100 gr noedelsrijstnoedels
Instructies
Voor de bouillon
Voor de bouillon:
Laat de ui in een beetje kokosolie zachtjes stoven, niet laten bruin worden.
Voeg dan de overige groenten en de kip toe.
Zet het geheel onder met gevogeltefond en aangevuld met water en voeg nog een laurierblaadje toe.
Laat 30 minuutjes zachtjes trekken tot de kip gaar is.
Giet de bouillon dan door een zeef en vang de bouillon op in een propere kom.
Trek het vlees van de kip in stukjes. De rest van de groenten, goed uitdrukken in de zeef en dan weggooien.
Voor de misopasta
Meng de misopasta met de sambal, de bouillonpasta en de sojasaus. Roer goed door elkaar
Voor de groenten
Snij alle groentjes zeer fijn
Haal de harde kern uit de chinese kool en snij ze in zeer fijne reepjes
Borstel het eventuele vuil van de paddenstoelen en snij ze in kleine stukjes.
voor de noedels
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking
giet de noedels af en spoel onder koud water, tegen het kleven
Voor de soep
Breng de bouillon opnieuw aan de kook
Voeg alle groentjes toe en laat 3 minuutjes doorkoken
voeg op het einde de mix van misopasta toe (deze mag niet lang meekoken, want dan smaakt hij minder lekker) en roer goed. Voeg ook de kip en noedels toe zodat alles mooi warm is.