Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Was ze en snij ze in reepjes. Snij het varkensvlees in reepjes of blokjes
Doe de olijfolie in een pan en verhit. Bak het varkensvlees rondom mooi bruin en haal het uit de pan. In het bakvet bak je de ui en de paprika's. Bak ongeveer 5 minuten. Strooi het paprikapoeder erover en laat het meebakken. Kruid met peper en zout
Doe het vlees opnieuw in de kom en voeg de rundsfond, de gepelde tomaten en de karwijzaadjes toe. Breng aan de kook.
Wanneer de stoofschotel kookt, mag je het vuur lager draaien, zodat het geheel zachtjes verder kan pruttelen. Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan, zodat het kan inkoken tot een dikke saus. Proef en kruid af met peper en zout.
Verdeel over kommetjes en geef er een aardappel in de schil bij. Leg er een lepel zure room op.