Spoel de linzen grondig. Doe de linzen in een kookpot en zet ze onder water. Breng het water aan de kook en giet de linzen onmiddellijk af, spoel. Doe op,nieuw in de pot en zet ze onder water of gebruik eventueel groentebouillon. Kook de linzen ongeveer 30 minuten (check de verpakking)
Wanneer de linzen klaar zijn, laat ze nog ongeveer 10 minuutjes wellen. Je kende linzen vooraf koken als je dat wil.
Doe knoflook, gember, zout en verse kurkuma in een vijzel en maak er een pasta van. Gebruik je kurkuma poeder, dan kan je dit gewoon ook toevoegen.
Zet een grote koekenpan met antiaanbak laag op en middelhoog vuur. Doe er een lepel ghee (of boter) in. Voeg de komijnzaadjes toe en laat ze ongeveer 2 minuten meebakken, voeg dan de fijngesnipperde ui toe en laat 5 minuutjes bakken tot de ui bruin wordt
Doe de knoflook-gember,kurkuma puree en de chilipeper bij in de pan en laat eveneens 4 minuten licht meebakken. Doe er dan de tomaten bij en laat 4 minuten meebakken. Roer 3/4 van dit mengsel onder de linzen. Of haal 1/4 er uit en roer de linzen in de pot, zodat ze goed opwarmen.
Kruid met garam masala en de eetlepels room. Roer goed en kruid af met peper en zout.
Bak op zacht vuur de eitjes in ghee of boter. Kruid met peper en zout
Serveer in kommetjes de dahl met de eitjes. Geef er de rest van de tomatenmengeling bij als garnituur. Smakelijk