Meng gehakt met 2 eieren, de lepel mosterd, peper, fijngehakte sjalot en provencaalse kruiden. Kneed alles goed door elkaar met je handen. Ik voeg, om glutenvrije redenen geen brood toe, en het broodje komt er mooi uit, dus dat kan je ook skippen.
Maak van het vlees 2 mooie gehaktbroodjes en leg deze in een ovenschaal. Overgiet met olijfolie en bak af in de oven gedurende ongeveer 40 tot 50 minuten op 180°. Giet af en toe olijfolie over het vlees en voeg halfweg de fijngehakte ui toe. Het broodje is gaar, wanneer je er in prikt en er doorzichtig vocht uitkomt. Zolang dit vocht rozig is, is je vlees niet gaar.
Ondertussen kan je de aardappelen schillen, in mooie kleine gelijke blokjes snijden en koken in gezouten water. Giet, van zodra de aardappelen gaar zijn, het water af en laat de aardappelen in hun kom, drogen op het vuur. Doe ze door een passe-vite of gebruik een pureestamper en voeg dan van het vuur de 2 eieren toe. Roer en meng goed. Kruid met peper, zout en flink wat muskaatnoot. Voeg nog 1 el boter toe en roer.
Hetzelfde voor de groenten puree. Schil alle groenten en snij ze in gelijke brokjes. Kook ze allemaal samen in een kom gezouten water tot ze gaar zijn. Pureer met de blender, passe vitte of pureestamper, naargelang je grovere of fijnere puree wil. Kruid met peper en zout.
Doe 2 eetlepels aardappelpuree op een bord en wrijf open met de achterkant van de lepel, zodat je een mooie cirkel krijgt. Doe de oranje groentenpuree in een spuitzak en teken een spiraal op de aardappel puree. Trek met een tandenstoker de oranje puree van binnen naar buiten toe open in lijntjes. Zo krijg je het effect van een spinnenweb. Smakelijk!