Maak eerst de cachewkwark. Week 125 gr van de noten minstens 2 uur in koud water. Giet het water af en laat ze even uitlekken.
Doe ze in een blender. Voeg 5 cl water toe, samen met het sap van 1/2 citroen, peper en zout en de olijfolie. Blend dit geheel zeer goed, tot je een mooie smeuïge massa krijgt. Proef en kruid verder bij.
Verdeel deze massa over 2 gelijke delen en zet koel weg in de koelkast
Maak een half botje radijzen schoon en snij de in gelijkmatige balkjes.
Snij de bieslook fijn. Meng de radijs en de bieslook onder 1 deel van de cashew kwark.
Schil de witte rammenas en snijd met een dunschiller in lange ragfijne stroken. Rol deze repen op tot rolletjes van ongeveer 1,5 cm diameter. Snij de rolletje bij tot een breedte van ongeveer 0,5 cm. Dit is de versiering. Bewaar in de koelkast.
Was de zwarte rammenas en dep hem goed droog met keukenpapier. Snij er zeer dunnen schijfjes van. Min. 2 per persoon.
Maak de rest van de radijzen schoon en snij ze in partjes, cirkeltjes, schijfjes, ... wat je zelf mooi vindt.
Wa de blaadjes van de radijzen, alleen als ze mooi fris zijn. Wanneer de blaadjes wat slap zijn, laat dit dan achterwege.
Snij de rest van de bieslook in reepjes van ongeveer 5 cm, ter versiering.
Hak 25 gram cashewnoten grof en bak ze in een droge anti-aanbak pan tot ze bruin worden.
Om te serveren:
Maak mooie hoopjes van de 2 soorten kwark en versier met de rest van de groenten. Werk af met cashewnoten, bieslook en radijsblad. Strooi er wat verse zwarte peper over.