Dit is een twijfelgeval. In die zin dat dit zowel een perfect ontbijt als een perfect lunch is.

Het is supersnel klaar en bevat veel goeie vetten vanuit de zalm en de avocado. Ik heb eens ergens gelezen (jammer genoeg weet ik niet meer waar) dat we elke dag een avocado zouden moeten eten voor onze gezondheid en onze huid.

Wanneer je het gerecht als lunch wil meenemen, zou ik dan ook aanraden om het gewoon ter plekke te assembleren. Vooral de avocado’s zijn moeilijk mooi groen te houden eenmaal aangesneden. Neem dus alle ingrediënten los mee in je lunchbox en maak je crackers ter plekke klaar, dan is dat probleem opgelost. Ook is het misschien goed om de portie wat te vergroten voor de lunch?

Het receptje voor de almondaise vind je hier. Je kan eventueel een beetje zelfgemaakte mayonaise in de plaats nemen of niets, de avocado’s zijn lekker smeuïg. Zorg er wel voor dat je een rijpe avocado neemt, want anders zijn ze niet lekker.

Tips: Gebruik de citroen om je avocado mee te besprenkelen, daardoor blijft hij mooi groen. Wil je pas later de avocado eten? Neem hem dan in zijn geheel mee, dat lost dit problem op.

Gezond want: Bevat zowel avocado als zalm als eieren: een topcombinatie voor je gezondheid, vooral wat betreft goeie vetten!

Crackers-met-avocado

Zalm met avocado crackers: Zalm. Avocado. Ei.

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Kickstarters, On the road
Keuken Universeel
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 ei
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 1 handvol rucola
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el almondaise zie recept
  • 1 citroen om te besprenkelen

Instructies
 

  • Besmeer je cracker met een laagje almondaise. Leg hierop de sneetjes zalm.
  • Bouw verder met de avocado en tot slot de eitjes en rucola.
  • Bestrooi met pijnboompitten.