Weinig tijd om te koken? Alweer? Trek het je niet aan, het is blijkbaar een terugkerend probleem, waar een eenvoudige oplossing voor is. Wel ja, kies makkelijke snelle en toch zelfgemaakte recepten en je kan je gezin elke dag een mooi maaltijd voorschotelen.

Eén van de belangrijkste stappen die je kan maken in een gezondere levensstijl is immers zelf koken, met verse gerechten. Vermijd kant-en-klare maaltijden en je bent direct een stuk beter af. De geroosterde groenten die kan je al. Ik maak ze bijna elke week klaar, in een grote portie gaan ze op zondag in de oven en door de week gebruik ik deze heerlijke groeten om mijn maaltijden te verrijken. Dit is echt handig hoor. Soms maak ik verschillende mengelingen, met verschillende groeten, zo kan je beter combineren.

Het lijkt misschien wat vreemd om biefstuk met kaas te mengen, maar het resultaat was bijzonder lekker. De vulling is makkelijk te maken en zou evengoed als dip kunnen dienen bij een aperitiefje. Ik had een beetje over en heb dit onder de groenten gemengd.

Koop niet al te dunne biefstuk, zodat je die horizontaal in 2 kan snijden. Snij hen niet helemaal door, zodat je een soort envelopje krijgt. Hiertussen smeer je de kaasmengeling. Eventueel kan je wel dunnere biefstukjes kopen en er 2 op elkaar leggen en heel voorzichtig omdraaien in je pan.

Tips: Je kan de biefstuk vervangen door kip of bijvoorbeeld varkenshaasje

Gezond want: Mooie producten: Af en toe rood vlees eten is gezond, want dit bevat vitamine B12, die alleen in vlees voorkomt en onmisbaar is voor ons lichaam.

 

biefstuk-met-kaasvulling

Biefstuk met romige kaasvulling

Biefstuk met romige kaasvulling

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 4 biefstukken niet te dun
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 kg wortelen
  • 3 zoete aardappelen
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 200 gr roomkaas Philadelphia
  • 120 gr halfzongedroogde tomaatjes
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • tijm
  • olijfolie
  • boter

Instructies
 

  • Verwarm je oven op 200°C.
  • Was en borstel de aardappelen zorgvuldig. Droog ze af met keukenpapier. Snij ze in plakken van ongeveer 1 cm dik en doe ze in een ovenschaal. Giet er olijfolie over en kruid met peper en zout en tijm. Zet in de oven tot ze gaar zijn (30 min)
  • Snij de wortelen, de gele paprika, de zoete aardappel, de ui en een teentje knoflook en doe deze in een andere ovenschaal. Snij ze relatief klein, zo zijn ze sneller klaar. Overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze bij de aardappelen in de oven, tot ze gaar zijn. (20 min)
  • Maak de vulling voor de steak. Doe de tomaten, de geraspte parmezaanse kaas, de roomkaas, een gepeld knoflook teentje en 2 el olie van de tomaatjes in een blender tot een mooie pasta. Kruid met peper.
  • Snij de steaks in 2 horizontaal doormidden. Snij niet tot helemaal het einde, zodat je een envelopje krijgt. Smeer het kaasmengsel op 1 zijde van de steak en leg het flapje terug dicht.
  • Verhit boter in een braadpan en bak de steaks mooi bruin, ongeveer 2 minuten aan elke zijde. Kruid ze met peper en zout.
  • Heb je kaasmengeling over? Gebruik als dip met een stukje rauwe wortel of meng onder de geroosterde groentjes.
  • Serveer de steaks met een paar flinke lepels groenten en met een paar schijfjes aardappel. Strooi er nog wat tijm over. Smakelijk.