[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]
[two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Vandaag is het wereld koffiedag en wereld veggie dag, gelukkig spreekt het ene het andere niet tegen. Of koffie nu wel of niet gezond is, blijft discussie uitlokken en het laatste woord is er nog niet over gezegd.

Zelf kan ik niet zonder koffie. Vooral ‘s morgens lijkt het of de dag niet kan beginnen zonder een lekkere kop koffie. Nu moet ik wel zeggen dat ik veel minder koffie drink dan een paar jaar terug toen ik nog tot 10 kopjes per dag dronk. Dat ik toen naast het koffiemachine zat op Dreamland had er waarschijnlijk wel iets mee te maken.

Zolang de wetenschappers blijven over en weer vitten, blijf ik koffie drinken, zij het met mate. En daarmee bedoel ik 2 of 3 kopjes per dag.

Ondertussen is het bij ons thuis niet ongewoon om Bulletproof coffee te drinken. Johan die heel erg met productiviteit bezig is, ontdekte dit drankje op basis van koffie. Ondertussen is het in de States een ware hype met echte bulletproof cafés, en uiteraard met voor- en tegenstanders. Johan zelf die beweert bij hoog en laag, dat de portie Bulletproof koffie hem een ganse voormiddag energie en een verzadigd gevoel geeft en dat het bovendien helpt om geconcentreerder te werken. Zelf drink ik nu ook elke ochtend een tas.

Wat is Bulletproof Coffee?

Bulletproof coffee is een ‘creatie’ van Dave Asprey die veel onderzoek doet naar Biohacking en op allerlei mogelijke manieren probeert om zijn lichaam te optimaliseren. Na een trip naar Tibet, waar hij op een bepaald moment totaal uitgeput, thee met yakboter te drinken kreeg, en dit hem een ongelooflijke boost gaf, begon hij te experimenteren. Hij probeerde verschillenden dingen uit en kwam zo op de bulletproof coffee uit.

De Bulletproof coffee is samengesteld uit kwaliteitskoffie, gemengd met grasboter en MCT olie. Oké, kwaliteitskoffie daar kunnen we ons nog wel iets bij voorstellen, de grasboter die blijkt te vinden in de biowinkel (biologische boter van grasgevoerde koeien), maar wat is die MCT olie? Het is een afgeleide van kokosolie, die veel middellange ketens bevat, die goed zijn voor ons lichaam. Je kan deze olie online bestellen.

Waarom zou je dit drinken?

Door je koffie te mixen met grasboter van biologische en hoge kwaliteit en met kokosolie (of MCT olie), verhoog je de opname van allerlei in vet oplosbare vitamines (vb. Vitamine A, D, E, K en K2). Bovendien krijg je door deze combinatie een serieuze boost in je energie en kan je tot de middag op topniveau presteren.

Komt er nog bij, dat dit lekker is. Het smaakt als een vette latte, maar dan zonder de melk.

Hoe maak je het?

Zet eerst en vooral een portie sterke koffie, ongeveer 600 ml, door gebruik te maken van een filter of een french press. Maak goeie stevige koffie en kies voor kwaliteit. Blijkbaar is het niet ongewoon dat koffie geteisterd wordt door schimmels, die zelfs na het branden nog aanwezig kunnen zijn. Bij voorkeur kies je een Zuid-Amerikaase variëteit van een single blend.

Voeg dan 1 el boter en 1 el MCT olie toe en mix het geheel tot je een schuimend laagje bovenop krijgt. Dat is het. Simpel, nietwaar?

[/two_third]

[one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Bestel je MCT olie online of vervang ze door kokosolie. Begin langzaam, met een theelepel en bouw langzaam op tot een eetlepel.” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

[tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Gezond want: ” description=”Geeft je energie tot de middag en helpt bij de opname van vitamines ” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_third][/fullwidth]

* afbeeldingen Dave Asprey.
** Meer info? Check de bulletproof executive.

bulletproof cofee

Bulletproof coffee

Bulletproof coffee

Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Kickstarters
Porties 1 portie
Ingrediënten
  
  • 200 gr versgemalen koffie
  • 1 el grasboter
  • 1 el MCT olie of kokosolie
  • 1 el honing optioneel

Instructies
 

  • Zet koffie zoals gewoonlijk. Giet op met een filter of gebruik een french press. Maak sterke koffie.
  • Doe de koffie in een smalle beker en voeg de boter en de olie toe. Mix het geheel tot je een schuimend laagje krijgt. Drink op.