Herinner jij je deze nog. Meloenen het hesp? Ik denk dat wij dat beginnen eten zijn, toen ik een tiener was. En dan is dit weer in de vergetelheid geraakt. Maar nu vis ik het dus weerom op. Waarom?

Vorig weekend maakte ik een koud buffet voor De Kleppe, een project waar ik als vrijwilliger ga helpen. De Kleppe is een project rond vakanties voor personen met een mentale of fysieke handicap en biedt ook vakanties aan, aan personen in moeilijk omstandigheden. Gedurende de week zijn er allerlei activiteiten waaronder therapie met kleine dieren. Echt een fantastisch initiatief.

Dit weekend was er nood aan een buffet voor 30 personen en raadt eens wat er eerst op was? Inderdaad de meloenen met hesp. Natuurlijk: iedereen lust het!

Het is makkelijk, niet duur, en gezond en lekker fris. Bovendien beginnen er nu lekkere meloenen te komen. Om te controleren of een meloen rijp is, kan je best nachtje drukken op de onderkant van de meloen, die moet lichtjes meegeven. Vergeet er zeker ook niet aan te ruiken, of vraag op de markt of ze een meloen kunnen laten proeven.

Door  de vinaigrette smaakt dit gerechtje echt helemaal anders dan zonder. Je kan het meenemen als lekker frisse lunch of ’s avonds eten als licht avondmaal. Kies absoluut de hesp die jij lekker vindt. Persoonlijk vind ik de Belgische Ganda ham ideaal en betaalbaar.

meloen-met-gandaham

Meloensalade met hesp

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Makkelijk doordeweeks, Salade
Keuken Italiaans, Mediteraans
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 2 meloenen mooie rijpe
  • 2 sjalotjes
  • 2 el rode wijnazijn
  • 6 el olijfolie goeie kwaliteit
  • 2 el honing
  • 24 plakjes gandaham
  • 1 handvol muntblaadjes
  • peper
  • zout fleur de sel

Instructies
 

  • Snij de meloenen in 2 en haal met een lepel de pitten er uit. Snij de meloen in blokjes
  • Meng voor de dressing de olijfolie met de azijn, de sjalotjes en de honing. Kruid met peper en zout.
  • Leg de meloen op een bord, leg er de gandaham bij en sprenkel er de dressing over.
  • Laat 5 minuutjes marineren. Strooi er net voor het serveren de muntblaadjes over.
Trefwoord gezonde gerechten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!