/Energy balls: appelsien en veenbes

Energy balls: appelsien en veenbes

Suikervrij? Soms heb je toch echt een dip en zin in een tussendoortje. Probeer dan zeker deze balletjes eens. Ze staan in mijn workshop Lunchbox en Gezond snoepen voor kinderen, die ik geef bij Colruyt en de meeste deelnemers vinden ze top.

Ze zijn ook echt lekker. En bovendien zijn ze verzadigend. Dat wil zeggen dat slechts 2 balletjes voldoende zijn om je weer op de been te krijgen gedurende verschillende uren. Bovendien zal je er ook niet in ‘Bingen’ (overeten) want na 2 à 3 balletjes heb je er genoeg van.

De enige vraag die ik er over krijg op mijn workshops is of ze niet veel calorieën bevatten? Deze balletjes bevatten inderdaad meer vetten dan suikers, maar en daar schrijf ik later nog een artikel over: niet alle calorieën zijn gelijk. Bovendien is (het juiste) vet veel beter dan suiker, wanneer je wil vermageren.

Let wel goed op wanneer je gedroogd fruit koopt. Jammer genoeg wordt er vaak suiker aan toegevoegd. Vijgen, veenbessen, dadels, … allemaal krijgen ze een plakkend, glimmend laagje siroop. Vermijd deze in elk geval en koop natuurlijk gedroogde vruchten. Die zien er niet altijd zo mooi uit, ze glimmen immers niet zo mooi, maar zijn dus wel veel beter. In alle supermarkten worden bessen en vruchten verkocht met siroop, niet kopen dus. Lees de tip (dag 11) ivm verdoken suikerbommen.

Tips: Ook kinderen zijn verzot op deze gezonde snoepjes

Gezond want: Varieer gerust met de noten en gedroogde vruchten, zo krijg je steeds weer andere balletjes.

Energy balls: appelsien en veenbes
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Porties
balletjes
Ingrediënten
  • 240 gr dadels gedroogd, liefst meejool
  • 70 gr gedroogde veenbessen
  • 30 gr weipoeder
  • 160 gr amandelen
  • 1 sinaasappel de zeste
  • 2 el kokosolie
Porties
balletjes
Ingrediënten
  • 240 gr dadels gedroogd, liefst meejool
  • 70 gr gedroogde veenbessen
  • 30 gr weipoeder
  • 160 gr amandelen
  • 1 sinaasappel de zeste
  • 2 el kokosolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Smelt de kokosolie in een pannetje
  2. Doe de dadels, de veenbessen en het weipoeder in een blender en mix tot je een plakkende pasta krijgt.
  3. Voeg de amandelen en de zeste van sinaasappel toe. Beste krijg je door een bio sinaasappel eerst zeer goed te wassen en te drogen en er daarna mee over een rasp te wrijven. Haal alleen het oranje weg en stop aan het wit, want dat is bitter.
  4. Blender zachtjes verder en voeg de kokosolie toe. Blijf mixen tot je een plakkende massa krijgt. Dat kan een paar minuten duren.
  5. Strooi wat weipoeder op je werkblad. Maak balletjes van de mengeling en rol ze door het poeder. Dit is optioneel, de balletjes zijn ook lekker zonder weipoeder. Yummie.
Deel dit Recept
By |2017-01-31T10:38:25+01:00februari 12th, 2016|2/2016 week 2, Recepten, Snacks, Weekmenuplannen|0 Comments

Leave A Comment