Cacciatore, betekent jager in het Italiaans, dit is dus kip jagerstijl. Dat houdt in dat er meestal uien, tomaten, kruiden, vaak rode paprika en soms rode wijn worden gebruikt.

Kies voor dit gerecht bij voorkeur kippendijen van Biokip. Je kan uiteraard ook kiezen voor de magerder kippenfilets, maar het vet van het kippenvel aan de bout, zorgt voor extra smaak.

Je kan dit gerecht volledig vooraf klaarmaken en de avond zelf terug opwarmen.

Dit gerecht is afkomstig uit een boek dat ik pas kocht: Whole30: The 30 day guide tot TOTAL HEALTH and FOOD FREEDOM van Dallas & Melissa Hartwig. Whole30 is een levensstijl, vergelijkbaar met Paleo, maar nog net iets strenger. Hou de blog in de gaten, ik schrijf er zeker binnenkort een post over.

Tips: Dit gerecht kan je perfect op zichzelf eten. Wil je extra’s toevoegen? Denk dan bloemkoolrijst, zoete aardappel puree of courgette spaghetti.

Gezond want: Kip is een magere ‘vlees’soort en zorgt voor je nodige portie eiwitten. De vele groenten maken dit een volwaardig, vullend & gezond recept.

Kip-cacciatore

 

Kip cacciatore: Kip. Ui. Tomaat.
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 40 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 el kokosolie
  • 4 kippendijen
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 rode paprika fijn gesneden
  • 1 doosje champignons in schijfjes gesneden
  • 2 lookteentjes fijn gesneden
  • 1 tl kappertjes fijngehakt
  • 400 gr tomaten in blik
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 sl basilicum fijngesneden
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 40 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 el kokosolie
  • 4 kippendijen
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 rode paprika fijn gesneden
  • 1 doosje champignons in schijfjes gesneden
  • 2 lookteentjes fijn gesneden
  • 1 tl kappertjes fijngehakt
  • 400 gr tomaten in blik
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 sl basilicum fijngesneden
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Doe de helft van de kokosolie in een diepe braadpan en bak de kippendijen rondom rond mooi bruin aan. Kruid met peper en zout. Haal wanneer de kip mooi bruin is, uit de pan en zet opzij
  2. Zet je vuur middelhoog en voeg de overgebleven 2 eetlepel kokosolie toe. Bak hierin de ui, de look en de paprika's. Wanneer de groenten zacht worden, voeg dan de kappertjes, de bouillon en de tomaten toe.
  3. Doe de kip terug in de pan en laat dit zachtjes verder inkoken. Belangrijk is dat de kip gaar wordt. Naargelang de grootte van de dijen duurt dit 20 à 30 minuten.
Deel dit Recept