Ik hou er wel van om kleurencombinaties te maken met eten. Niet dat ik bepaald veel aanleg heb voor kleur en combinaties, maar wanneer eten er ook mooi uitziet, dan is het al direct zoveel interessanter om op te eten.

Ik moet toegeven dat ik een verslaving heb aan Pinterest. Ik probeer er slechts 1 of 2 keer per week tijd voor uit te trekken omdat ik er gerust een paar uur aan kan verliezen. Of Instagram, waar al die chefs van over de hele wereld hun creaties op tentoonspreiden. Heerlijk, al vraag ik mij soms af of die dingen ook nog lekker zijn.

Nu goed, dit slaatje is een perfect herfstslaatje, dat er dankzij zijn rode kleur ook nog fantastisch uitziet. Maak het klaar voor een doordeweekse avond en serveer er een gebraden varkenshaasje bij en neem de rest nadien mee in de lunchbox, dat spaart tijd! Het zit boordevol polyfenolen en lycopeen en is dus ook nog eens uitermate gezond.

Rode kool sla met Quinoa en radijsjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Makkelijk doordeweeks, Salade, Vegetarisch
Keuken Energetische keuken
Porties 2 personen
Ingrediënten
  
  • 150 gr quinoa gebruik eventueel de rode variant
  • 300 ml groentebouillon
  • 1/2 rode kool buitenste bladeren verwijderd en fijngesneden
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 bosje radijsjes in 2 gesneden
  • 1/2 theelepel karwijzaad of vervang door komijnzaad
  • 40 gr gedroogde veenbessen
  • 1 handvol platte peterselie grofgehakt
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels rode wijn azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • 1 granaatappel

Instructies
 

  • Spoel de quinoa grondig in een fijn zeefje en kook hem daarna gedurende 12 minuten in de groentebouillon. Laat hem daarna een 10-tal minuten van het vuur 'uitdampen' onder een propere handdoek
  • Snij de rode kool zeer fijn en doe in een mengkom. Voeg de veenbessen, het karwijzaad en de fijngesnipperde sjalot toe. Meng alles goed.
  • Bak de radijsjes een paar minuten in wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat ze wat afkoelen en roer dan onder de rode kool. Roer er ook de peterselie onder
  • Meng de olijfolie met rode wijnazijn en citroensap. Klop goed door elkaar en kruid met peper en zout. Roer deze dressing onder de koolsla
  • Strooi tot slot de granaatappelpitten over de sla.
Trefwoord gezonde gerechten