Heerlijk zomers gerecht is dit. Perfect voor een lichte lunch of een heerlijk gerechtje om ‘s avonds relaxed op het terras op te eten. Er is echt niets aan en toch… heerlijk.
We maken er toch iets speciaals van. Van de tomaten maken we een tomatenwater, wat je over je gerechtje giet en er een heerlijk frisse smaak aan geeft. Kies daarnaast ipv gewone mozzarella voor burrata. Het is een variatie op mozzarella, waarbij de buitenkant gemaakt is van mozzarella en de binnenkant van mozzarella en room, waardoor het een heerlijk romige textuur krijgt. Je vindt hem ondertussen in de supermarkt, maar als je het geluk hebt om een Italiaanse winkel in de buurt te hebben of eventueel op de markt, twijfel dan zeker niet om hem daar te kopen.
Het tomatenwater is makkelijk te maken door tomaten te mixen en ze te laten uitlekken. Bij voorkeur een nacht, maar als je dit zou vergeten zijn, kan het ook de dag zelf nog. Giet de tomaten dan in een neteldoek en wring dit uit boven een zeefje.
Vul aan met wat zelfgemaakte pesto en rucola met olijfolie en balsamico. Heerlijk!
Coeur de Boeuf zijn heerlijke tomaten en perfect geschikt om in fijne sneetjes te snijden omdat ze mooi stevig zijn. Je vindt ze ondertussen zowel op markten, bij de groentenboer als in de supermarkt. Vrees niet wanneer ze slechts licht rood zijn. Binnenin zijn ze wel degelijk rijp. Deze tomaat wordt immers van binnen naar buiten rijp. Als je ze nog een paar dagen wil laten liggen, na aankoop, dan is het zelfs een goed plan om een licht roze nog wat groene tomaat te kopen en ze thuis verder te laten rijpen.
Recept gevonden in Nest Koken nr 27 – 2016
Tomaat Mozzarella net iets anders
Ingrediënten
- 500 gr rijpe tomaten
- 1 plantje basilicum
- 4 coeur de boeuf tomaten
- 4 bolletjes burrata
- olijfolie
- fleur de sel zeezout
- zwarte peper
Voor erbij
- 1 potje pesto zelfgemaakte
- 1 bakje ruccola gewassen en gedroogd
- olijfolie
- balsamico azijn
Instructies
- Mix de gewone tomaten in een blender met de helft van de basilicum blaadjes en wat zwarte peper en zeezout. Mix goed fijn.
- Giet over in een zeefdoek en leg in een vergiet. Laat dit een nacht uitlekken in de koelkast. Eventueel kan je het vocht er uit wringen, dan hoef je het niet de dag voordien te maken. Je krijgt dan wel wat tomaat mee, maar dat doet niets af aan de smaak.
- Snij de tomaten in dunnen schijfjes en schik ze op een mooie schaal. Leg er de in stukken gescheurde bruratta op en vergiet met het tomatenwater. Werk af met verse basilicum en zeezout en zwarte peper uit de molen
- Was en droog de ruccola en giet er wat olijfolie en balsamico over. Meng alles goed. Zet een kommetje zelfgemaakte pesto erbij en enjoy!
Geef een reactie