Zoals beloofd deel ik de recepten die we in Spermalie maken tijdens de lessen Vegucation. Deze gerechten zijn ontwikkeld in samenwerking met topchefs en hebben tot doel restauranthouders aan te zetten op meer veggie gerechten op de kaart aan te bieden.

In de meeste restaurants kan je namelijk alleen maar veggie pasta of lasagna eten. Als vegetariër wordt het zo wel saai. Goed, de eerste les stond er een curry op het menu met een frisse venkelsalade en een courgettecake.

Die cake houden jullie tegoed, want ik vind die niet zo passen bij dit recept. Dat heb ik vaker in vegetarische restaurants, dat de gerechten op je bord niet bij elkaar passen, zoals op een all-in buffet.

Deze curry is anders, want niet met kokosmelk en currypasta. Dat had ik nog niet echt gemaakt, maar het smaakte alleszins. Het is ook een goed gerecht om kinderen curry’s te laten eten, want je kan hem makkelijk minder pikant maken. Ook is het een verwarmend gerecht, en dat zal binnenkort zeker van pas komen. Verzadigend is het ook met aardappeltjes er in.

De kruiden maken deze curry zo lekker. De meeste kruiden die hier gebruikt zijn, vind je in de supermarkt of kijk anders eens in een oosterse winkel. Ras-el-hanout en garam masala zijn 2 Oosterse kruiden mengelingen.

Tips: Moet het snel gaan? Kook je groenten eerst kort, dan zijn ze veel sneller gaar. Snij ze ook in kleinere stukjes

Gezond want: Deze curry zit boordevol groenten, een dagje zonder vlees is goed voor je darmen, die deze groentenschotel makkelijk kunnen verteren.

kruiden voor curry

venkel-en-tomaat-slaatje

veggie-curry-met-venkel

Veggie aardappel curry: Aardappel. Zoete aardappel. Ras-el-hanout.

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Makkelijk doordeweeks, Vegetarisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 800 gr vastkokende aardappelen in kleine blokjes
  • 800 gr zoete aardappelen in kleine blokjes
  • 6 wortelen in kleine stukjes
  • 1 courgette in kleine stukjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 bosje koriander gehakt
  • 2 venkel in dunne reepjes gesneden
  • 2 tomaten coeur de beuf, in blokjes
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • 1 tl gember geraspt
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl mosterzaad
  • 1 el kurkuma
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 el garam masala
  • 1 tl chilivlokken optioneel
  • 1/2 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • peper
  • zout
  • kokosolie
  • 100 ml water

Instructies
 

  • Was en snij al je groentjes in gelijke blokjes. Kook de aardappelen en de zoete aardappelen gedurende 10 minuutjes in gezouten water. Giet ze af en laat ze drogen.
  • Doe een 2 eetlepels kokosolie in een grote kom en verwarm er de komijn en mosterzaadjes in, tot je ze begint te ruiken. Voeg dan de ui en de wortelen toe en laat ze ongeveer 10 minuutjes zachtjes stoven. Voeg dan de look en de andere droge kruiden toe. Laat even bakken alvorens de tomaten en de gember toe te voegen.
  • Doe er de aardappelen en de courgette bij en giet er het water op. Laat dit alles nu zachtjes stoven tot je een drogere curry krijgt. Mocht hij echter te droog worden, voeg dan wat extra water toe.
  • Ondertussen kan je de venkel wassen en fijnsnijden en de coeur de beuk tomaten in blokjes snijden. Meng ze en doe er een vinaigrette over van de olijfolie met appelciderazijn, zout en peper.
  • Wanneer je curry klaar is, knijp een halve citroen uit en roer goed door. Strooi er de koriander over en roer goed.
  • Serveer de curry met het frisse slaatje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!