Er zijn van die combinaties die gewoon goddelijk smaken. Watermeloen met feta, is zo een combinatie. Perfect voor een warme zomerdag als lunch of waarom niet als picnic.

Het mooiste aan deze salade is misschien nog wel het gemak waarmee hij klaargemaakt wordt. Het enige wat je moet doen is wat vinaigrette maken. Deze keer met balsamico azijn. Let er bij aankoop op dat je echte balsamico koopt met de vermelding Traditionale & DOP, die uit zuivere druivenmost gemaakt is. Zorg er voor dat er geen karamel in de ingrediënten staat. Raar maar waar, de echte zit meestal in een klein rond flesje en is nogal prijzig. De smaak is dan weer helemaal top en eerder zoetig dan zuur.

Tips:

Maak wat meer vinaigrette en bewaar tot 1 week in de koelkast

Gezond want:

Een licht verteerbare salade, ideaal voor een warme dag.

spinazie-met-watermeloen-en-feta

Watermeloen salade

Gang: On the road, Salade, Vegetarisch
Trefwoord: familiegerechten, gezonde gerechten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de salade

  • 500 gr jonge spinazie
  • 1 rode ui
  • 200 gr feta kaas
  • 1/2 watermeloen

voor de vinaigrette

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een blender en mix zorgvuldig.
  • Was en kuis de spinazieblaadjes - haal de harde steeltje er van af. Snij de rode ui in kleine stukjes.
  • Snij de watermeloen in stukjes en haal de pitten er uit. Snij ook de feta in blokjes
  • Meng net voor het eten de spinazie met een paar lepels vinaigrette en verdeel over diepe borden. Verdeel er de watermeloen, de rode en de feta over. Kruid met peper en zout en serveer er nog wat vinaigrette bij voor de liefhebbers.