Haal de buitenste bladeren van de bloemkool, maar laat de steel zitten. Was de bloemkool in zijn geheel.
Zet de bloemkool rechtop en snij plakken van ongeveer 1 cm dik. De middenste vormen de mooiste stukken, maar bak ook de andere brokjes, die zijn even lekker.
Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en leg hier de grootste stukken bloemkool in. Bak op middelhoog vuur en kruid met peper en zout. Draai de plakjes af en toe om, zodat ze niet aanbranden.
Doe in een andere braadpan een scheut olijfolie en bak hierin het vlees. Bak ongeveer 4 minuten aan de ene en 3 minuten aan de andere zijde. Korter of langer naargelang hoe jij je vlees graag eet. Kruid met peper en zout
Voor de salade van witloof, snij je het witloof in 2. Haal het harde midden er uit en snij dan verder in ringetjes. Voeg de witte bonen en een fijngesneden sjalotje toe. Meng met wat mayonaise en kruid met peper en zout.