Wie eet ’s avonds niet eens een boterham? Voldoende reden om het te doen: geen tijd, echt geen zin om te koken, iedereen heeft ’s middags al warm gegeten, en niet te vergeten: hoe makkelijk is het niet om brood op tafel te zetten met wat beleg?

Ook hier is het iets wat wel eens gebeurd. Vooral op dinsdag, wanneer ik tot 18 uur les heb in Spermalie, Brugge en dus pas om 19.30 thuis kom. Het idee is dan meestal wel om nog snel iets te koken, maar bij thuiskomst is iedereen zo uitgehongerd, dat ze geen tijd meer hebben om te wachten.

Als je al wat langer Keukenrevolutie volgt dan weet je al dat wij thuis zo min mogelijk gluten eten (Johan, helemaal niet, wegen intolerantie) en de rest eet meestal gewoon mee, zonder gluten. Dat is op zich helemaal geen probleem want er zijn alternatieven genoeg. Broodmaaltijden zijn echter wel een probleem, want glutenvrij brood? Dat is meestal een ramp. Ik heb er zelf al talrijke gebakken en hier en daar is er wel eens een relatief goed recept, maar het is nooit hetzelfde als een brood met gluten. De gluten zorgen immers voor het luchtige effect.

Verpakt glutenvrij brood is een alternatief, maar als we eerlijk zijn, is dat totaal niet gezond. De ingrediënten zijn al even slecht als die in ander industrieel geproduceerd brood. Hetzelfde geldt trouwens voor alle glutenvrije producten, jammer genoeg. Dus ja, ook de glutenvrije pasta en deze glutenvrije wraps.

Gezond? Dus nee, niet echt, maar wel heel erg snel en vooral het is weer eens iets anders. Bovendien is het toch een ietsie pietsie beter dan een boterham met beleg (pitte pikant of americain zijn de favorieten van mijn kinderen). Hier zit kip, ricotta (magere kaas!) en groenten in. Dat is beter.

Ook voor een lunch is dit een leuk receptje, dus maak er gerust een paar meer voor de dag erna mee te nemen naar het werk.

Omdat het ook eens supersnel mag gaan!

Wrap met kip, ricotta en groentjes

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Makkelijk doordeweeks, On the road
Keuken Universeel
Porties 2 wraps
Ingrediënten
  
  • 2 wraps neem glutenvrij of volkoren, wanneer je ze vindt
  • 1 potje ricotta
  • 4 sneetjes kipfilet
  • 2 handvol wortelen geraspt
  • 1 sla gewassen
  • 8 halfzongedroogde tomaten
  • 1 tomaat
  • 1 handvol rucola
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Smeer de wraps in met de ricotta en kruid met peper en zout.
  • Leg er slablaadjes, worteltjes en zongedroogde tomaatjes op.
  • Leg er de sneetjes kipfilet op en rol de wraps op.
  • Maak een slaatje met rucola en tomaat voor erbij. Giet er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Klaar
Trefwoord familiegerechten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!